Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Boeuf Bourguignon, 4 portioner

Posted by Anna på september 21, 2008

ca 400 g benfritt nötkött (t.ex. högrev), 1 liten gul lök, 1 liten morot, 1 msk flytande margaring, 1 vitlöksklyfta, 1 msk tomatpuré, 1 köttbuljongstärning, 1 tsk timjan, 1 krm svart- eller vitpeppar, 1 lagerblad, 1 1/2 dl rött vin (t.ex. matlagningsvin), 5 dl vatten, 150 g små champinjoner, ev. 1 1/2 dl inlagd syltlök, 1 msk Maizena majsstärkelse, salt, pesilja, 700 g potatis

Gör så här:

Putsa och skär köttet i tärningar, ca 2 x 2 cm. Skala och skär löken i klyftor och moroten i mindre tärningar. Bryn kötten i omgångar på inte alltför hög värme i lite fett i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, smulad buljongtärning, kryddor och lök. Späd med vin och vatten. Låt grytan sjuda på svag värme under lock ca 1 1/2 timme eller tills köttet är mört. Fräs champinjonerna. Låt dem och moroten koka med de sista 15-20 minuterna. Rör ut Maizena med lite vatten och blanda ner det under omrörning. Koka upp och smaka av. Klipp över persilja och servera med de nykokta potatisarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: