Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Camillakaka med pistasch, 8-10 bitar

Posted by Anna på november 3, 2008

Smet: 1 paket mix för citronkaka, 1 dl mald sötmandel, 1 dl rostad skalad och hackad pistaschmandel

Glasyr: 2 dl florsocker, rivet skal av 1/2 citron, 1 msk citronsaft, 1 äggula

Garnering: 1/2 dl pistaschmandel

Ugn: 175 grader

Gör så här:

Rör ihop kaksmeten enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda ner mandelsorterna. Häll smeten i en smord och bröad springform, cirka 24 cm i diameter. Grädda cirka 40 minuter i ugnens nedre del. Låt svalna.

Blanda ingredienserna till glasyren till en blank smet och bred över kakan. Hacka pistaschenmandeln och strö över den.

Källa: Hemmets Veckotidning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: