Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Persiljerotssoppa med trattkantareller, 4 portioner

Posted by Anna på november 12, 2008

500 g persiljerötter eller palsternackor, 1 gul lök, 7 dl grönsaksbuljong, 1 dl torrt vitt vin, 2 dl crème fraiche med franska örter, salt, peppar, 150 g trattkantareller, 1 äpple, 2 msk smör

Gör så här:

Skala persiljerötterna/palsternackorna och skär dem i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Lägg persiljerötter/palsternackor, lök, buljong och vin i en kastrull. Sjud under lock i 10 minuter tills allt har mjuknat. Tillsätt crème fraiche och mixa soppan slät och skummig. Krydda. Rensa kantarellerna och hacka dem grovt. Kärna ur och tärna äpplet fint. Fräs kantarellerna i smör några minuter tills de fått fin färg. Tillsätt äpple mot slutet. Servera soppan med kantarell- och äppelröra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: