Julens goda fruktkaka
Posted by Anna på december 16, 2008
En kaka som blir bättre av att stå till sig i 4-5 dagar. Skär helst inte i den under det första dygnet!
250 g smör, 2 dl socker, 4 ägg, 4 1/2 dl vetemjöl, 1/2 tsk salt, 1 1/2 tsk bakpulver, 5 dl torkad och finhackad frukt (t.ex. russin, aprikoser, korinter, suckat, apelsinskal, katrinplommon), 1 dl coctailbär, 1 dl finhackade valnötter
Gör så här:
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och vispa kraftigt mellan varje. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver och rör ner den finskurna frukten. Dela coctailbären i 4 delar och blanda ner. Tillsätt valnötter och rör om. Fyll smeten i en smord och bröad form, cirka 2 liter. Släta till ytan med en kniv. Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader cirka 1 timme 15 minuter. Låt kakan svalna innan du stjälper upp den.
Källa: Matmagasinet
This entry was posted on december 16, 2008 den 9:26 f m and is filed under Julbak. Taggad: apelsinskal, aprikoser, coctailbär, fruktkaka, julbaka, katrinplommon, valnötter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, eller trackback from your own site.
Mattias said
God Jul!