Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Filéstubbar, 4 portioner

Posted by Anna på januari 5, 2009

600 g fläskfilé, salt, peppar, 1 msk matfett, 100 g gräddädelost, 2 msk pinjenötter, 8 små rödbetor

Gör så här:

Putsa köttet och krydda. Bryn det runtom i matfett. Skär filén i 3 cm-bitar och ställ med snittytan upp i en ugnssäker form. Dela ädelosten i bitar och lägg övanpå köttet. Strö över pinjenötter och gratinera i 200 grader, 10 minuter. Skär av blasten ett par centimeter från rödbetan och tväta rödbetorna. Koka tills de är mjuka, cirka 20 minuter eller längre. Prova med sticka. Spola under kallt vatten och tryck av skalet. Servera till köttet tillsammans med ugnsrostad potatis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: