Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Glutenfri Nötkaka med banan, 1 kaka, ca 10 bitar

Posted by Anna på februari 5, 2009

Kaka: 3 ägg, 2 dl strösocker, 2 1/2 dl hasselnötter, 2 msk potatismjöl, 1 tsk bakpulver, 1 stor mogen banan

Topping/Garnering: 200 g krämig färskost (t.ex. Philadelphia), 50 g rumsvarmt smör, 1 1/2 dl florsocker med citron, ev rivet citronskal, 20-25 hasselnötter

Ugn: 175 grader

Gör så här:

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Mal eller mixa nötterna fint. Blanda med potatismjöl och bakpulver. Mosa bananen. Vänd ner allt i äggsmeten. Klä en avlång 2-litersform och bröa papperet. Häll i smeten. Grädda på nedersta falsen cirka 40 minuter. Lyft upp kakan med papperet ur formen efter 4-5 minuter. Låt kakan kallna. Den sjunker ihop lite på mitten, det ger bra plats för toppingen.

Vispa ihop ost, smör och florsocker till toppingen. Smaksätt ev med lite extra rivet citronskal. Skeda upp ostkrämen på kakan och gör ett räfflat mönster med skedbladet. Rosta nötterna i ugn (175-200 grader). Låt svalna och gnugga dem i en handduk så att en del skal lossnar. Hacka nötterna. Strö dem över kakan. Ställ kall och skär sedan upp i skivor.

Källa: Hemmets Veckotidning

Ett svar to “Glutenfri Nötkaka med banan, 1 kaka, ca 10 bitar”

  1. Toppen gott recept. Testade den igår..
    Även detta recept rekommenderas starkt från mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: