Glutenfri Nötkaka med banan, 1 kaka, ca 10 bitar
Posted by Anna på februari 5, 2009
Kaka: 3 ägg, 2 dl strösocker, 2 1/2 dl hasselnötter, 2 msk potatismjöl, 1 tsk bakpulver, 1 stor mogen banan
Topping/Garnering: 200 g krämig färskost (t.ex. Philadelphia), 50 g rumsvarmt smör, 1 1/2 dl florsocker med citron, ev rivet citronskal, 20-25 hasselnötter
Ugn: 175 grader
Gör så här:
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Mal eller mixa nötterna fint. Blanda med potatismjöl och bakpulver. Mosa bananen. Vänd ner allt i äggsmeten. Klä en avlång 2-litersform och bröa papperet. Häll i smeten. Grädda på nedersta falsen cirka 40 minuter. Lyft upp kakan med papperet ur formen efter 4-5 minuter. Låt kakan kallna. Den sjunker ihop lite på mitten, det ger bra plats för toppingen.
Vispa ihop ost, smör och florsocker till toppingen. Smaksätt ev med lite extra rivet citronskal. Skeda upp ostkrämen på kakan och gör ett räfflat mönster med skedbladet. Rosta nötterna i ugn (175-200 grader). Låt svalna och gnugga dem i en handduk så att en del skal lossnar. Hacka nötterna. Strö dem över kakan. Ställ kall och skär sedan upp i skivor.
Källa: Hemmets Veckotidning
choklad recept said
Toppen gott recept. Testade den igår..
Även detta recept rekommenderas starkt från mig!