Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Om mig

Anna heter jag och här kan du finna min receptsamling. Jag har sedan liten varit tokig i både mat och bak. Började samla recept redan då. Recepten har bara ökat och ökat med åren och tanken har varit att samla dom alla på ett ställe. Mina hemsidor Matglad och Bakglad är nu rätt så fulla, så inga uppdateringar kommer att ske där. Jag har flyttit alla recepten hit och det är här jag kommer att fortsätta att fylla på med nya. Var kommer då alla recepten ifrån? Allt från vänner, tidningar, hemsidor, varupacket, kokböcker m.m.

Hoppas att du finner något du tycker om. Skriv gärna en kommentar om du har provat något av mina recept.

Ett litet tillägg:

Jag har tagit reda på lite fakta. Det är så att de flesta tycker det är ok att använda deras recept om man anger källan. Däremot så är det inte ok att ta med bilder från olika hemsidor, då fotografierna ofta ägs av själva fotografen.

Annonser

41 svar to “Om mig”

  1. Angel said

    Hej Anna, det verkar som om det kommer att bli toppenbra med din nya sida. Ett stort plus att både Matglad och Bakglad finns på samma ställe. Det är även kul att man kan lämna små kommentarer till dig.

    Tummen upp från mig!

    Angel

  2. Kakmonstret said

    Hej, ser fint ut. Gillar sökfunktionen och att man kan skriva ner kommentarer. Nu gäller det att hitta alla recept också man har provat tidigare.

    Kram Kakmonstret

  3. Anna said

    Tack för era kommentarer. Hoppas att ni kommer att gilla denna sida lika mycket som förra.

  4. Laila said

    Hej Anna !
    Vilken fin toppensida du har gjort! Lätt att hitta bland alla recepten.
    Kram Laila

  5. Nadja said

    En toppensida Anna. Jättekul att man kan kommentera recepten nu. Har försökt hitta några av dem recepten som jag har provat och gett mina kommentarer.

    Hälsningar Nadja

  6. Lisa said

    Hej Anna, fin samling recept, men lånar du andras recept från någon tidning eller bok, bör du skriva vem du lånat av.
    Vänligen Lisa

  7. Anna said

    SVAR TILL LISA:

    Du har kanske rätt, ska försöka tänka på det. Många av recepten är urklippta tidningsklipp så där har jag ingen aning om varifrån dom kommer, men från och med nu så ska jag skriva ner källan där jag vet.

    Anna

  8. Tina said

    Det är väl ganska självklart att alla recepten inte är dina och dom kommer från andra. För policyn skull så kanske det borde stå vart dom kommer ifrån, men för min del så spelar det ingen roll. Och som du själv skriver Anna, så är detta din receptsamling som du delar med dig och inget annat. Och det ska du ha ett stort tack för.

    Tina

  9. Sonja said

    Hej, Med förtjusning har jag för mig och mina överviktiga vänner hittat din sida om pointsmat. Tack för din generositet att dela med dig av goda och pointssnåla recept. Jag tror att både jag själv, gammal v.väktare och mina vänner som inte har modet att gå till VV kommer att ha stor nytta av dina recept. Jag vill gärna återkomma och berätta. Undrar du så har du ju min e-mailadress. Jag har ännu inte hunnit in på din nya sida men ser fram mot nya besök. Du finns nu bland mina favoriter’Med hälsning Sonja

  10. Anna said

    Oj, jag rodnar av förtjustning. Tack så hemskt mycket över din kommentar Sonja, värmde gott. Självklart får du återkomma (med både ris och ros) och berätta.

    Anna

  11. Emma said

    Hej Anna! Najjs sida, hoppas det är ok att jag lägger till den i min favoritlänkar på min hemsida emz.se 🙂 mvh Emma

  12. Monica said

    Halloj!
    Vilken trevlig sida jag råkade hamna på…
    Jag sökte efter lite viktväktarrecept eftersom jag ska dra igång med det nästa vecka.
    Hittade bra sådana recept hos dig och dessutom en hel del annat som jag vill testa genast!
    Denna sida kommer naturligvis att ligga ibland mina favoriter 🙂
    Hoppas på ännu fler vv-recept.
    Tack för ett fint arbete du lagt ner och som du delar med dig av!!! // Monica

  13. Anna said

    Till Monica,
    Lycka till med Viktväktarna och jag hoppas du rasar i vikt. Återkom gärna och berätta hur recepten smakade. Håll även utkick efter nya recept.

    Anna

  14. Christian said

    Jag tror inte att man alls måste ange källa. Tvärt om. Jag har varit i kontakt med flera och ingen har haft krav på det. Några, tex ICA/Buffé sa tvärt om att man inte fick referera till dem. Recepten fick man dock gärna plagiera.

  15. Anna said

    Det vore toppen om jag slapp referera, glömmer ofta det. För min del så spelar det ingen roll vems recepten är egentligen, bara dom är goda så 😀

    Anna

  16. Jan said

    Superduperbra hemsida du riggat Anna! Thnx från oss i Hässleholm 🙂 Må sidan och du leva länge…hipp hipp!!!

  17. Anna said

    Tack Jan! Blir jätteglad :D, hoppas du hittar några recept som passar dig.

    Anna

  18. Lena said

    Jag är inte så duktig i köket, så när det står 350g pasta i receptet, är det kokt eller okokt?
    Det är detta recept jag undrar över:

    Pastagratäng Stattena, 8 portioner, 6 points/portion

    350 g pasta, 1 tsk flytande margarin, 2 paket knaperstekt bacon, 10 färska champinjoner, 1 burk (300g) champinjonsoppa, 2 dl fraiche (max 5%), 2 1/2 dl matlagningsgrädde (max 7%), 1 dl riven ost (max 17 %), 2-3 vitlöksklyftor, salt, svartpeppar

    Gör så här:

    Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt rinna av. Skiva svampen och stek lätt i margarin. Dela baconet i mindre bitar. Rör ihop champinjonsoppan med fraiche och grädde. Blanda ihop alltsammans och krydda med salt, peppar och pressad vitlök. Lägg det i en ugnssäker form och strö över riven ost. Gratinera i ugn 225 grader, ca 15 minuter, tills gratängen är genomvarm och fått fin yta. Servera med sallad.

    Mvh
    Lena

  19. Lena said

    Tack för en bra sida också!!

    Mvh Lena

  20. Anna said

    Hej Lena,

    Tack för din kommentar. Det är 350 g okokt pasta som gäller, för läser du sedan under ”gör så här” så står det att du ska koka pastan. Återkom gärna om du provar receptet och berätta hur det var.

    Anna

  21. Lena said

    Hej Anna!!

    Maten vart jätte bra, både min lunchgäst och sambo tog om och det tar jag som ett gott tecken. Jag tyckte oxå att det var gott och enkelt att göra.

    Hälsningar Lena

  22. Annika said

    Jag tycker ändå det hör till god ton att ange varifrån receptet kommer eller var man hömtat sin inspiration. Det är snarare regel än undantag att göra så i alla andra sammanhang, så varför skulle det vara annorlunda bara för att det gäller matlagning och bakning?
    Imponerande stor receptsamling!

  23. Eva Britt said

    Hej Anna!
    Råkade just surfa in på din sida när jag sökte ett recept på fransk löksill. Så många fina recept du har här. Kommer nog att prova flera av dem. Återkommer då självklart med kommentar om receptet
    /Eva-Britt

  24. Annie said

    Hej Anna! kikade in här idag då jag ville baka någonting. du har massor av roliga recept, men en sak saknar jag. skulle vara roligt med bilder till om du har, för här såg det smaskigt ut vill jag lova! 😉

    • Anna said

      Hej Annie, kul att du gillar mina recept och jag håller med dig. Tyvärr så har jag bara bilder på de recept som jag har provat. Vissa bilder har jag fått av läsare som jag är sååå tacksam för. Jag hinner inte prova alla recept men gör jag det så tar jag en bild och lägger in, det lovar jag.

      Anna

  25. C.M said

    Hej! Har varit på din sida ett par gånger och hittat en hel del goda recept. Kommer kika in här fler gånger för att se om jag kan hitta nåt mer intressant.
    Jag håller med övriga som kommenterat, att man borde skriva var man fått recepten ifrån, men jag är som du, har fulla block med nedkladdade recept som jag fått av vänner, skrivit av från nätet, böcker, tidningar etc, men kommer inte ihåg exakt var jag fått dom ifrån. Tycker faktiskt det är helt ok om folk vill låna mina recept, bara kul om nån annan sprider dom =) Men håller med om bilderna, dom vill man helst vara själv om.
    Tackar hur som helst för en jättebra sida, med massor av goda recept.
    /C.M

    • Anna said

      Kul att du uppskattar recepten, jag försöker skriva ner källan och fotografier är det ont om då jag inte har tagit några själv. Tar bara där jag ”får låna” och försöker skriva vems fotografierna är.

      Hälsningar Anna

  26. C.M said

    Är det förresten ok att länka till dig och din sida? Tack åter igen för massor av goda och lätta recept.
    /C.M

  27. Pysslan said

    Hej. Råkade hamna här då jag letade efter ett recept och råkade se din fina sida. Blev sugen på dina amerikanska muffins, men tror att jag ska lägga till youghurt.

  28. Lena said

    Hej! En perfekt sida för mig som alltid har brist på matfantasi. Och väldigt fiffigt med de olika kategorierna. Man blir ju sugen bara man läser om mexikanskt, grekiskt och grill bl a. 😉

    Tack Lena, hoppas du hittar något du vill prova. Återkom då gärna och säg vad du kommer.
    /Anna

  29. Elin said

    Hej Anna!

    Gud va mycket goda recept du har, va kul att du vill dela med dig.
    Jag har ett litet problem… Jag fick smaka en passions cheescake från viktväktarna och fick då receptet, men under en flytt så försvann det och nu håller jag på att bli tokig. Jag kommer inte ihåg hela receptet och jag är så himla sugen på den. Du har möjligt vis inte det receptet??
    🙂
    MVH Elin

    • Anna said

      Hej Elin,
      Jag ska titta i mina gömmor men hoppas inte för mycket. Om jag har den så lägger jag ut den.

      Hälsningar Anna

  30. Carina Gabrielsson said

    Vilken fantastisk sida du har gjort!

  31. Pernilla said

    Jättefin sida. Toppenbra!

    Kram

    /Nillan

  32. veronica said

    Hej!!
    Härligt att hitta en sådan här ”KANON SIDA” :))
    Jag har en liten undran hur många points får man äta när man väger
    85kilo? -och hur många points mindre blir det efter att man går ned i vikt??
    Tusen Tack för en KANON SIDA/V

    • Anna said

      Viktväktarna har en mall de går efter för att räkna ut points på hur mycket en person får äta per dag. De tar då hänsyn till hur mycket man rör på sig dagligen, kön och lite annat. Tyvärr var det länge sedan jag var med VV och har inte den aktuella mallen. Om du googlar lite så hittar du den säkert på viktväktarbloggar. Lycka till och tack för berömmet!

  33. Annika said

    Hej!

    Jag har ett problem men jag vet inte om du kan hjälpa mig. Jag har fått ett recept på kolarutor (tror jag de heter), det är i alla fall kakor som man skär i rutor på en plåt men jag får inte till själva degen, det andra går bra, till slut men inte degen. Jag och min kompis, som har skrivit receptet, tror att det är fel mängd av smöret eller mjölet men vi vet inte vilket… Har du något bra recept på kolarutor eller känner du till problemet och har ändrat i receptet? Det skulle vara kul att veta vad det är för fel och hur man ska rätta till det…

    Tack på förhand!

    • Anna said

      Hej Annika
      Tyvärr vet jag inte om jag kan hjälpa till när det gäller ditt recept. Är det ett vanligt sockerkakabotten du har eller liknande? När jag söker här på Kolakakor så får jag 3 olika recept på småkakor så ingen i långpanna. Kika under kategorin ”Mjuka kakor” om du finner något liknande ditt recept du har där hemma.

      Anna

  34. Kryddjohan said

    Vilken fantastiskt recpetsamling du har här! Riktigt bra jobbat! Blir alldeles tagen, av all god mat:)

    Hälsningar Kryddan

  35. smoothie said

    Fin sida du har och goda recept. Tack 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: