Anna’s Receptsamling

mina samlade recept genom åren…

Tips i köket

Här finner du några bra tips inom matlagningen

795938k0dugq8wjl.gif

Kryddigt

Mörka glasburkar är det bästa för kryddorna. Där tappar dom inte smak och styrka.
Nykrossat

Om du inte har någon mortel att krossa kryddorna med går det lika bra att lägg dem i en kraftig plastpåse och sedan krossa dem med en kastrull, köttyxa eller brödkavel.
Utan löklukt…

Om du lagar mat med lök och/eller fisk så stannar det lätt lite kvar i stekpannor, på skärbrädor, knivar och andra köksredskap. Skrubba dem med 1 dl ättika (24 %) och lika mycket vatten, skölj efteråt med hett vatten och toka väl.
Om du kokar potatisen…

…innan du steker den så blir den inte knaprig. Potatisen kan nämligen inte ta upp stekfettet eftersom stärkelsen redan hårdnat.
När du steker kött…

När du steker kött ska du börja med riktigt het panna så att du får en fin och aptitlig stekyta. Sedan kan du sänka värmen så att köttet inte blir bränt och torrt.
Djupfryst fisk…

Försök komma ihåg att ta djupfryst fisk ur frysen kvällen innan du ska tillaga den. Fryst fisk behåller spänst och smak så mycket bättre om den får tina långsamt i sin förpackning i kylskåpet.


Så marinerar du

Stick gärna små hål i köttet så att marinaden kan tränga in. Lägg i en plaspåse och knyt till, vänd och då. Minst 1 timme men helst betydligt längre ska det ligga. Låt rinna av ordentligt innan du börjar grilla.

Recept

Läs alltid igenom hela receptet innan du börjar tillaga den. På så sätt så slipper du upptäcka att du saknar något och du kan även spara tid.

Annonser

5 svar to “Tips i köket”

  1. Angelica said

    Wow, vilken toppen sida jag snubblade in på.
    Jag är mycket imponerad.
    Har tagit till mig dina baktips och recept. 🙂

    Mvh
    Angelica

  2. Anna said

    Tackar så mycket, blir jätteglad. Hoppas du kommer tillbaka igen.

  3. Marie said

    Mycket bra tips. Ska sprida dem…..Mvh M.

  4. Efva said

    Hej, jag har just hittat din fina sida med massor av intressanta tips. Här kommer ett till – Alltid när jag har hackat lök oavsett sort, tar jag en klick ketchup i händerna och gnider i. Skölj med lite diskmedel och vips är löklukten borta….
    mvh Efva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: