Dajmchokladpaj
Posted by Anna på februari 5, 2008
Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 125 g smör, 1 msk kallt vatten
Fyllning: 4 blad gelatin, 1 1/2 dl strösocker, 1 dl kakao, 3 dl grädde, 1 ägg, 2 tsk vaniljsocker, 1 1/2 dl grädde (vispas upp), 1 hackad dubbeldaim
Garnering: 1 hackad dubbeldaim, 1 dl vispgrädde
Gör så här:
Hacka ihop pajdegen. Tryck ut den i en 22 cm form (gärna med löstagbar kant). Låt den vila kallt i 30 minuter. Grädda sedan i 15 minuter i 200 grader. Blötlägg gelatiner 5 minuter i kallt vatten. Koka upp socker, kako och grädde. Ta av från värme och rör i gelatinet. Kyl i vattenbad. Rör sedan ner ägget. Tillsätt sedan vaniljsocker, uppvispad grädde och 1 hackad dubbeldajm. Häll fyllningen i pajskalet och ställ den kallt i minst 1 timme. Garnera med vispad grädde och hackad dubbeldajm.
Lämna en kommentar